BitQuick haalt bitcoinplatform offline na cyberinbraak

Een server van het bitcoinplatform BitQuick is gehackt. Als reactie hierop heeft BitQuick het platform in zijn geheel offline gehaald. Naar verwachting blijft het platform twee tot vier weken onbereikbaar.

BitQuick meldt dat een aanvaller op maandag 14 maart toegang heeft weten te krijgen tot het beheerderspaneel. De aanval zou direct zijn opgemerkt, waardoor snel kon worden ingegrepen. Om te voorkomen dat de aanvaller nog toegang had tot het paneel is deze server uitgeschakeld.

Het is niet duidelijk hoe de aanvaller de server van BitQuick heeft weten binnen te dringen. Ook is niet duidelijk welke gegevens precies toegankelijk zijn geweest. Wel meldt BitQuick dat er geen bitcoins zijn gestolen en de aanvaller geen toegang heeft gehad tot identiteitsbewijzen van klanten. Het bedrijf stelt het platform pas weer beschikbaar te willen maken zodra zeker is dat het platform 100% veilig is.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1