Britse bedrijven: ‘Wij zijn kwetsbaarder geworden voor cybercrime’

hacker4-gabor-kalman

89% van de Britse organisaties stelt kwetsbaarder te zijn voor zowel interne als externe dreigingen voor de veiligheid van gevoelige data dan voorheen. 23% stelt zich ‘zeer’ tot ‘extreem’ kwetsbaar te voelen.

Dit blijkt uit het 2016 Vormetric Data Threat Report, waarvoor 451 Research security managers van grote bedrijven heeft ondervraagd. 46% van de ondervraagde Britse bedrijven geeft aan in het verleden geconfronteerd te zijn met een datalek. Een op de vijf zegt in de afgelopen twaalf maanden hiermee te kampen te hebben gehad.

Reputatie en merkimago

“Voor Britse bedrijven is het bescherming de reputatie en merkimago met 50% de belangrijkste reden om gevoelige informatie te beveiligen”, aldus Garret Bekker, senior analist informatiebeveiliging bij 451 Research en auteur van het rapport.

“De uitgaven aan IT-beveiliging vertellen echter een ander verhaal, met compliance als topprioriteit voor 48%. Het beschermen van reputatie en merkimago daalt hier naar 45%. Bedrijven hebben dan ook duidelijk moeite hun budgetten te prioriteren om de veiligheid van klanten en de levensvatbaarheid van hun bedrijf zeker te stellen.”

Investeringen

Bedrijven zijn voornamelijk van plan te investeren in netwerkbeveiliging (42%), tools om analyses uit te voeren en correlaties te identificeren (39%) en endpoint en mobiele beveiliging (38%).

Meer over
Lees ook
Bestrijders cybercriminaliteit presenteren eerste veiligheidsjaarverslag

Bestrijders cybercriminaliteit presenteren eerste veiligheidsjaarverslag

KPN, het NCSC (Nationale Cyber Security Centrum), Team High Tech Crime Unit van de politie en TNO hebben gezamenlijk het rapport  'Cyber Security Perspectives 2013' uitgebracht.  De vier organisaties die een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van cybercriminaliteit schetsen hierin een beeld over de digitale veiligheid in Nederland. Deze wee1

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Hackers misbruiken onwaakzaamheid over bekende kwetsbaarheid in netwerktijdprotocol

Sommige kwetsbaarheden worden zo weinig misbruikt dat eigenlijk niemand er aandacht aan besteed. Een voorbeeld hiervan is NTP-servers. Cybercriminelen hebben onverwachts een flinke hoeveelheid aanvallen op netwerktijdprotocol (NTP)-servers uitgevoerd, waardoor zij allerlei servers van grote bedrijven konden neerhalen. Symantec meldt een plotselin1

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1