Britse parlement getroffen door ransomware

Het Britse parlement is getroffen door ransomware. Aanvallers zijn erin geslaagd ransomware te installeren op verschillende machines van het parlement die op een beveiligd netwerk draaien. Hierbij is vertrouwelijke data in gijzeling genomen en hebben de aanvallers losgeld geëist.

Dit meldt het Britse Daily Express. Voor de aanval zou de ransomware Cryptolocker zijn gebruikt. De hackers zouden niet alleen data op de getroffen machines, maar ook op een gedeelde netwerkschijf van het Britse parlement hebben versleuteld. Het lijkt er niet op dat het losgeld daadwerkelijk is betaald. Nadat de aanval werd ontdekt zouden de geïnfecteerde machines zijn losgekoppeld van het netwerk en de getroffen harde schijven zijn gewist en vervangen.

Het getroffen beveiligde netwerk wordt door Britse ambtenaren uitsluitend intern gebruikt. In totaal maken 8.500 ambtenaren gebruik van het netwerk.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.