CBP gaat samenwerken met Amerikaanse FTC

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) maakt bekend met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) een samenwerkingsovereenkomst (Memorandum of Understanding of MoU) te hebben afgesloten. De partijen willen nauwer gaan samenwerken en gezamenlijk onderzoek uitvoeren. Het CBP en de FTC gaan op vertrouwelijke basis informatie uitwisselen.

De overeenkomst is getekend door CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm en de voorzitter van de FTC Edith Ramirez. “Deze overeenkomst verstevigt de goede relatie tussen beide toezichthouders en is een belangrijke stap voor intensievere samenwerking”, aldus Kohnstamm tijdens de ondertekening. “We leven in een wereld waarin persoonsgegevens steeds vaker nationale landsgrenzen overgaan. Het is daarom van groot belang dat de toezichthouders meer gaan samenwerken, ook in de handhaving.”

De FTC-voorzitter voegde hieraan toe dat “deze overeenkomst de inspanningen om de privacy van consumenten aan beide kanten van de Atlantische oceaan te beschermen, zal versterken”.

Meer over
Lees ook
Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap

Forescout en Secior starten een strategische partnerschap om gezamenlijk de cyberbeveiliging van hun klanten te versterken. Dit partnerschap zal real-time zichtbaarheid, risicomanagement, continue dreigingsmonitoring en NIS2-compliance services bieden voor de hele onderneming, inclusief campus, datacenter, externe werknemers, cloud, mobiel, IoT, O1

Melissa: samenwerkingsverband ransomwarebestrijding

Melissa: samenwerkingsverband ransomwarebestrijding

Het Openbaar Ministerie (OM), de politie, het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), Cyberveilig Nederland en diverse private partijen* uit de cybersecuritysector hebben vandaag het convenant ‘Melissa’ ondertekend. Melissa is een samenwerkingsverband tussen deze publieke en private partijen om ransomwareaanvallen te bestrijden. Het gezamenlijke1

Cloudflare Bot Management op IBM Cloud Internet Services tegen toenemende cyberdreigingen voor bedrijven

Cloudflare Bot Management op IBM Cloud Internet Services tegen toenemende cyberdreigingen voor bedrijven

Cloudflare maakt bekend dat IBM Cloud Internet Services het aanbod heeft uitgebreid met Cloudflare Bot Management. Deze door Cloudflare mogelijk gemaakte uitbreiding is vanaf nu beschikbaar om organisaties met een Enterprise Premier Plan te helpen de toenemende dreiging van kwaadaardig botverkeer aan te pakken en te bestrijden.