China overheid werkt aan eigen besturingssysteem als antwoord op NSA-spionage

De Chinese overheid werkt samen met een aantal softwarebedrijven aan een veilig besturingssysteem dat een alternatief moet worden voor Windows en Android. Het China Operating System wordt gebaseerd op Linux en is een antwoord op de vele onthullingen over spionage door inlichtingendiensten als de NSA.

De ontwikkeling van het besturingssysteem staat onder leiding van het Chinese softwarebedrijf Network Communications Technology. Ook meerdere Chinese overheidsinstanties zouden betrokken zijn bij het project. China Operating System moet geschikt worden voor zowel smartphones, tablets, PC's als televisies. China wil dus in zijn geheel geen gebruik meer te hoeven maken van het Windows- of Android-besturingssystemen.

Honderdduizenden apps

Het besturingssysteem gaat werken van apps, waarvan de Chinese overheid hoopt dat er honderdduizenden beschikbaar zullen worden. China Operating System gaat daarnaast ondersteuning bieden voor HTML5. Een prototype van het besturingssysteem is nog niet afgerond, maar het besturingssysteem moet zo snel mogelijk beschikbaar worden.

De ontwikkeling van het besturingssysteem toont aan dat China de spionagepraktijken van Westerse landen serieus neemt. China Operating System lijkt dan ook vooral bedoeld om een vuist te maken naar Westerse inlichtingendiensten en zich te wapenen tegen cyberspionage.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.