Citrix reset wachtwoorden van GoToMyPC gebruikers

password-1433221-m

Citrix heeft de wachtwoorden van GoToMyPC gebruikers gereset. Alle gebruikers moeten een nieuw wachtwoord instellen voordat zij van de dienst gebruik kunnen maken. De maatregel is genomen nadat GoToMyPC de afgelopen tijd werd getroffen door cyberaanvallen waarbij aanvallers probeerden in te loggen met inloggegevens die bij andere online diensten zijn gestolen.

Dit maakt Citrix bekend op de statuspagina van GoToMyPC. De afgelopen tijd zijn meerdere grote datalekken aan het licht gekomen, onder andere van LinkedIn, Tumblr en MySpace. Deze databases zijn online gepubliceerd. Doordat veel gebruikers voor meerdere online diensten hetzelfde wachtwoord gebruiken proberen aanvallers met inloggegevens uit deze gestolen databases in te loggen bij andere online diensten, waaronder GoToMyPC. Om dit te voorkomen reset Citrix nu dus de wachtwoorden van alle GoToMyPC gebruikers.

Citrix adviseert gebruikers een sterk en uniek wachtwoord te kiezen, dat niet op andere locaties wordt gebruikt. Daarnaast raadt Citrix aan twee-factor-authentificatie in te schakelen.

Meer over
Lees ook
Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Ook multi-factorauthenticatie kan worden gehackt

Het is een feit: multi-factor authenticatie (MFA)-oplossingen die een wachtwoord als primaire authenticatiefactor gebruiken zijn onveilig. Er zijn namelijk verschillende manieren om deze oplossingen te omzeilen, en cybercriminelen kennen die als hun broekzak. Het probleem met wachtwoorden is dat ze inherent onveilig zijn.

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.

‘Wachtwoordloze toegang maakt World Password Day overbodig’

‘Wachtwoordloze toegang maakt World Password Day overbodig’

Een goed wachtwoordbeleid is de eerste verdedigingslinie om aanvallers buiten de bedrijfsnetwerken te houden. World Password Day moet het bewustzijn hierover vergroten. De vraag is echter of zelfs de sterkste wachtwoorden geen misplaatst gevoel van veiligheid geven. Is multi-factor authenticatie (MFA) de oplossing, of moet het gebruik van wachtwoo1