Cybercrimineel probeert Feedly te chanteren met DDoS-aanvallen

De online dienst Feedly is opnieuw slachtoffer van een DDoS-aanval. De dienst was eerder deze week ook al onbereikbaar nadat een afperser Feedly met een DDoS-aanval probeerde te chanteren. Het lijkt erop dat ook deze aanval het werk is van de afperser.

Feedly maakte in een blogpost bekend gechanteerd te worden door een aanvaller. Het bedrijf zou met een flinke som geld over de brug moeten komen om de DDoS-aanval te stoppen. De aanval werd uiteindelijk afgeslagen door de DNS van de website te veranderen.

Gisteren was het opnieuw raak. De website werd getroffen door een tweede DDoS-aanval, waardoor de website opnieuw onbereikbaar was. De tweede cyberaanval zou zwaarder zijn geweest dan de eerste aanval. Desondanks is het Feedly gelukt ook deze nieuwe DDoS-aanval af te slaan. Feedly.com is inmiddels dan ook weer gewoon bereikbaar.

Lees ook
Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.