Cybercriminelen verspreiden malware via vacaturesite

hacker

Cybercriminelen verspreiden malware via C.V. die zijn uploaden op CareerBuilder. Door malware te verstoppen in C.V.’s en het legitieme systeem te misbruiken om deze bestanden naar bedrijven te versturen is de kans relatief groot dat een bedrijf in de truc trapt.

Dit meldt beveiligingbedrijf ProofPoint. CareerBuilder geeft werkzoekenden de mogelijkheid hun C.V. te uploaden bij een vacature waarin zij geïnteresseerd zijn. Het bedrijf in kwestie krijgt vervolgens een URL toegezonden naar dit C.V. De aanvallers misbruiken dit systeem en voorzien het C.V. van malware, die wordt geïnstalleerd zodra het bestand wordt geopend.

De malware is verstopt in twee bestanden: cv.doc en resume.doc. De kwaadaardige software kan worden geïnstalleerd door misbruik te maken van een beveiligingslek in Microsoft Office 2012 & 2014. De malware is verstopt in een afbeelding, wat moet voorkomen dat slachtoffers een cyberaanval vermoeden.

Lees ook
TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

TA866 keert terug in grootschalige e-mailcampagne

Proofpoint onderzoekers stellen de terugkeer van TA866 in een grootschalige e-mailcampagne vast. TA866 was negen maanden afwezig. Op 11 januari 2024 blokkeerde Proofpoint een grootschalige campagne van enkele duizenden e-mails gericht op Noord-Amerika.

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Dreigingsactor 'BattleRoyal' gebruikt DarkGate-malware voor cybercriminele doeleinden

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint publiceren vandaag onderzoek over de activiteiten van dreigingsactor 'Battle Royal'. Deze actor gebruikt DarkGate- en NetSupport-malware om controle te krijgen over geïnfecteerde hosts via meerdere verschillende aanvalsketens en social engineering technieken.