Cyberrad maakt risico's van cybercrime inzichtelijk voor ondernemers

hacker2

MKB-Nederland en TNO hebben het nieuwe Cyberrad geïntroduceerd. Het Cyberrad is een instrument dat ondernemers bewust moet maken van de risico's van cybercrime. Het rad geeft per sector aan welke risico's er zijn en welke maatregelen bedrijven kunnen nemen om bedrijfsschade te voorkomen of beperken.

De organisaties stellen dat grote bedrijven die van belang zijn voor Nederlands vitale infrastructuur al de stap van incidentenbestrijding naar een vanzelfsprekende veilige werkwijze al hebben gezet. Ook ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) zouden echter steeds vaker doelwit zijn van cybercriminelen. Deze groep zou zich nog onvoldoende bewust zijn van de gevolgen hiervan op de bedrijfsvoering. Het Cyberrad helpt het mkb zich beter bewust te worden van de risico's van cybercrime.

MKB-Nederland en TNO adviseren het mkb met het oog op de toenemende dreiging maatregelen te nemen. Onderzoek van TNO toont aan dat de schade van cybercrime jaarlijks 10 miljard euro bedraagt voor de gehele maatschappij. 75 procent van deze schade komt voor rekening van het bedrijfsleven. Onderzoek van MKB-Nederland toont aan dat ruim 60 procent van ondernemend Nederland te maken heeft gehad met één of meerdere vormen van cybercrime. Denk hierbij aan phishing, voorschotfraude of hacken.

 
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.