Den Haag opent innovatiecentrum voor veiligheid

HSD Campus

Donderdag 13 februari opent burgemeester Jozias van Aartsen de HSD Campus in Den Haag. Hier werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen aan de ontwikkeling van producten voor een veiliger wereld. Ook wordt verdere economische groei van de veiligheidssector nagestreefd. De HSD Campus is de thuisbasis van The Hague Security Delta (HSD).

De HSD Campus bestaat uit kantoor- en ontmoetingsruimtes voor ondernemers, innovatieruimtes, een serious gaming lab, een MKB-desk en cursuslokalen. Ook de nieuwe Cyber Security Academy komt in de HSD Campus.

In Den Haag, internationale stad van vrede en recht, zijn al veel bedrijven op het gebied van veiligheid gevestigd. De veiligheidssector was in 2010 al goed voor 10.000 banen in de Haagse regio. Onderzoek, dat tijdens de opening wordt gepresenteerd, toont aan dat de werkgelegenheid in het cluster de afgelopen jaren flink is gegroeid. Door The Hague Security Delta kan deze groei worden versneld. Binnen enkele jaren moet HSD zijn uitgegroeid tot het grootste veiligheidscluster van Europa.

De HSD Campus wordt geopend in het bijzijn van ongeveer tweehonderd bestuurders en directeuren van instellingen en organisaties op het gebied van veiligheid. 

De HSD Campus wordt geopend in het bijzijn van ongeveer tweehonderd bestuurders en directeuren van instellingen en organisaties op het gebied van veiligheid. De campus wordt opgericht met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (2007-2014).

Meer over
Lees ook
Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel doopt McAfee om tot Intel Security

Intel maakt bekend de naam McAfee niet langer te zullen gebruiken voor zijn antivirusproducten. Het bedrijf wil hiermee de banden met de McAfee-oprichter John McAfee zo veel mogelijk verbreken. De McAfee-oprichter is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws. Zo werd hij in 2012 gezocht voor moord in het Centraal-Amerikaanse land Belize.1

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS publiceert resultaten onderzoek naar security Internet of Things

SANS heeft een onderzoek afgerond naar de security-aspecten van het Internet of Things. In het '2013 Securing the Internet of Things' geheten rapport zijn de resultaten gebundeld van gesprekken met 391 IT-specialisten. Daarin gaan zij in op de huidige stand van zaken rond Internet of Things en de nabije toekomst. Op 15 januari organiseert SANS een1

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert beveiligde USB-stick met USB 3.0-ondersteuning

Kingston lanceert de DataTraveler Locker+ G3 USB 3.0 Flash drive. De nieuwste generatie van de DataTraveler Locker+ G3 biedt dankzij USB 3.0 hogere datasnelheden dan zijn voorganger. De USB-sticks van Kingston zijn beveiligd met een wachtwoord en is voorzien van hardware die alle opgeslagen data automatisch versleuteld. Gebruikers kunnen hierdoor1