DIGIPASS for Apps kan overlay attacks detecteren

hacker

VASCO Data Security International, leverancier van digitale oplossingen op het gebied van identiteit, beveiliging en zakelijke productiviteit, voegt een extra functionaliteit toe aan zijn DIGIPASS for Apps Runtime Application Self-Protection-module (RASP). Het gaat om een overlay detection-functionaliteit, die helpt zogeheten ‘overlay attacks’ te detecteren.

Overlay attacks worden steeds vaker ingezet om inloggegevens van gebruikers te stelen. De lopende aanval op Android-toestellen – met de naam Marcher – heeft zich ondertussen al op 117 bankapplicaties gericht. Overlay malware stelt aanvallers in staat schermen te creëren en over legale Android-applicaties te plaatsen, om zo informatie te onderscheppen die de veiligheid en privacy van gebruikers in gevaar kan brengen.

Overlay detection-functionaliteit

Om schade tijdens een overlay attack te helpen voorkomen, kunnen organisaties de overlay detection-functionaliteit van DIGIPASS for Apps gebruiken. De functionaliteit biedt een API-overzicht dat onder andere applicatiebeveiliging, biometrische identificatie en risicoanalyse integreert in mobiele applicaties. Als er een aanval plaatsvindt, kan de functie de getroffen app sluiten en een browser openen om de gebruiker en de organisatie achter de oorspronkelijke applicatie te waarschuwen.

“Mobiele malware-aanvallen komen steeds vaker voor. Daarom is het voor organisaties belangrijker dan ooit om technologie te gebruiken die verdere schade helpt te voorkomen,” zegt Scott Clements, COO van VASCO. “Dit soort handige realtime beveiliging voor mobiele transacties helpt organisaties risico’s te ondervangen en meer vertrouwen in de digitale wereld te garanderen.”

Meer over
Lees ook
Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint's 2024 Data Loss Landscape Report: onzorgvuldige werknemers zijn de grootste oorzaak van dataverlies bij bedrijven

Proofpoint, Inc. publiceert vandaag het eerste Data Loss Landscape-rapport. Hierin staan resultaten naar aanleiding van onderzoek over hoe huidige Data Loss Prevention (DLP)-aanpakken en dreigingen van binnenuit zich verhouden tot huidige macro-uitdagingen zoals de proliferatie van data, geavanceerde dreigingsactoren en generatieve kunstmatige int1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.