Dropbox: ''Geheime URL' naar gedeelde Dropbox-bestanden kon uitlekken'

Dropbox is getroffen door een kwetsbaarheid. Gebruikers kunnen links naar ieder bestand of folder doorsturen naar anderen. Alleen gebruikers die deze link hebben kunnen de bestanden openen. Deze link blijkt echter onbedoeld te kunnen uitlekken. Het probleem is inmiddels opgelost.

Websites kunnen zien van welke website een bezoeker afkomstig is via de referer header. Dit is een feature die is ontworpen om website meer inzicht te geven in het surfgedrag van bezoekers. Iedere webbrowser gebruikt deze referer header.

Geheime URL

De header blijkt echter onbedoeld de geheime URL naar een gedeeld bestand te kunnen laten uitlekken. Dit is mogelijk als het gedeelde bestand een URL bevat. Zodra de gebruiker het bestand via de geheime URL opent en vervolgens op de link in het document klikt wordt de geheime URL via de referer header doorgespeeld naar de bezochte website.

Dropbox meldt geen aanwijzingen te hebben dat de kwetsbaarheid daadwerkelijk is misbruikt. Het bedrijf heeft actie ondernomen en de kwetsbaarheid gedicht. De URL's naar documenten die eerder zijn gedeeld zijn onbruikbaar gemaakt om misbruik te voorkomen. Gebruikers kunnen deze bestanden indien nodig opnieuw delen via een nieuwe geheime URL.

Lees ook
Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Infographic: lichaamstaal zegt veel over social engineering

Het Japanse Gengo heeft een interessante infographic opgesteld over de rol van lichaamstaal bij social engineering. Zoals bekend is social engineering een belangrijk hulpmiddel voor cybercriminelen om bijvoorbeeld inloggegevens van gebruikers los te krijgen. Hoewel de infographic verder gaat dan 'enkel en alleen' security-gerelateerde vormen van n1