Ernstige kwetsbaarheid in pty layer van Linux-kernel

linux-tux

De Linux-kernel bevat een ernstige kwetsbaarheid die aanvallers kunnen misbruiken om root-rechten op een server te verkrijgen. Het gat is al zeker vijf jaar in de kernel aanwezig, maar is begin deze maand pas ontdekt.

De kwetsbaarheid (CVE-2014-0196) is aangetroffen in de pseudo terminal, ook wel de pty layer genoemd. Deze laag emuleert fysieke poorten van aangesloten hardware. De kwetsbaarheid is sinds 2009 in de code van de pseudo terminal aanwezig.

Systeem laten crashen

Cybercriminelen kunnen door de bug te misbruiken een systeem laten crashen. Daarnaast is het mogelijk een buffer overflow te veroorzaken en via deze weg kwaadaardige code uit te voeren op het systeem.

Het beveiligingsgat in de pseudo terminal kan alleen misbruikt worden indien cybercriminelen lokale toegang hebben tot de webhoster waar het slachtoffer gebruik van maakt. Een update is inmiddels beschikbaar voor Ubuntu, Fedora en Debian.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.