Ethische hackers testen beveiliging van banken

Ethische hackers gaan in opdracht van De Nederlandsche Bank (DNB) de beveiliging van financiële instellingen op de proef nemen. Door de banken gericht aan te vallen moeten eventuele kwetsbaarheden in de IT-systemen van banken aan het licht komen.

Dit meldt de DNB aan De Telegraaf. Bij de proef wordt niet alleen gekeken of hackers in staat zijn de systemen van banken binnen te dringen, maar ook hoe snel door het IT-team van banken op een aanval wordt gereageerd. Want het snel oplossen is volgens Coen Vermeulen, divisiedirecteur betalingsverkeer bij DNB, ‘de verdediging van de toekomst’.

Vermeulen: "We moeten ons voorbereiden op een infiltratie van de systemen. Zo'n hack moet je zo snel mogelijk kunnen traceren en herstellen. Op die manier wordt het niet meer aantrekkelijk voor cybercriminelen." Naar verwachting gaat de proef begin 2016 van start en loopt tot eind 2017.

Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

‘Nog nooit was security zo belangrijk voor banken’

‘Nog nooit was security zo belangrijk voor banken’

Met PSD2 en de komst van de grote tech-giganten staat de banken een roerig jaar te wachten. Security speelt hierin een absolute hoofdrol. Klanten eisen een goede maar gebruikersvriendelijke aanpak van beveiliging, terwijl een misstap tot een publiek schandaal kan leiden die juist de gevreesde tech-giganten in de klaart kan spelen. Will LaSala, One1