Facebook waarschuwt gebruikers voor malware-infecties

Facebook gaat gebruikers actief waarschuwen indien hun systeem is besmet met malware. Gebruikers met een geïnfecteerd systeem worden direct doorgestuurd naar een gratis anti-malware-oplossing om het probleem op te lossen.

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met F-Secure en Trend Micro om gebruikers gratis toegang te kunnen bieden tot anti-malware-software. Facebook stelt zelf ook van de systemen gebruik te maken om malafide links en slechte websites van Facebook te weren.

F-Secure Online Scanner of Trend Micro HouseCall

Zodra een gebruiker inlogt met een besmet apparaat krijgt hij of zij een waarschuwing te zien over de infectie. Gebruikers krijgen vervolgens het advies hun machine op te schonen. Hierbij krijgen zij de keuze uit F-Secure Online Scanner of Trend Micro HouseCall.

Het opschonen van een geïnfecteerd systeem is overigens wel vrijwillig. Gebruikers kunnen de waarschuwing simpelweg wegklikken indien zij de waarschuwing willen negeren.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Fortinet waarschuwt voor online feestdagen-criminaliteit: vier veelgebruikte scams

Security leverancier Fortinet waarschuwt voor feestdagen-cyberscams en geeft een top 4 van veel gebruikte online-oplichtpraktijken. Sinterklaas en kerst komen eraan, en cybercriminelen zijn al druk bezig met het bedenken van slimme trucs waarmee ze dit winkelseizoen zelfs de meest beveiligingsbewuste consumenten om de tuin kunnen leiden. De feestd1