FBI: ‘Hacker wist 1,2 miljard inloggegevens te stelen’

Een hacker wordt in verband gebracht met de diefstal van 1,2 miljard inloggegevens. Het gaat onder andere om inloggegevens voor Facebook, Twitter en e-mailaccounts.

Dit blijkt uit documenten die de FBI heeft ingediend bij de rechtbank in het Amerikaanse Milwaukee, Wisconsin, meldt Reuters. De verdachte wordt in de documenten ‘mr.grey’ genoemd.

De cybercrimineel blijkt in augustus 2014 te zijn geïdentificeerd door het beveiligingsbedrijf Hold Security. Het bedrijf kwam de hacker op het spoor tijdens een onderzoek naar de Russische hackersgroep CyberVor. Deze groep wordt verantwoordelijk gehouden voor de diefstal van 4,5 inloggegevens van 420.000 websites. 1,2 miljoen van deze gegevens blijken uniek te zijn. ‘mr.grey’ zou betrokken zijn geweest bij de diefstal hiervan.

Meer over
Lees ook
Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Is de cybercrimineel van de toekomst een robot?

Hoewel de eerste door AI gegenereerde cyberaanval nog officieel gedocumenteerd moet worden, zal kunstmatige intelligentie naar verwachting ook in security zijn impact gaan hebben. Sterker nog, AI wordt nu al door cybercriminelen ingezet en bijvoorbeeld gebruikt om phishingmails bij te slijpen. En nieuwe bedreigingen komen door AI waarschijnlijk no1

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing: dit zijn de 10 opvallendste trends

Cyberafpersing laaide na een kleine dip in het eerste kwartaal van 2023 weer stevig op. Dat blijkt uit het Cy-Xplorer-rapport 2023 van Orange Cyberdefense. Dit zijn de 10 meest opvallende trends uit het rapport.

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Persbericht: Twee derde van de organisaties in de Benelux was in 2022 het slachtoffer van spearphishing

Barracuda Networks heeft zijn 2023 Spearphishing Trends Rapport gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ruim twee derde (68%) van de ondervraagde organisaties in de Benelux in 2022 het slachtoffer was van spearphishing. Dat is beduidend hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 50 procent. Ook doen bedrijven in de Benelux aanzienlijk langer over het detec1