Frankrijk verdubbelt aantal cyberexperts in Franse leger

french-flag-freeimages-maciej-podgorski

Frankrijk breidt het aantal digitale experts binnen zijn strijdmacht uit. Het Franse leger moet in 2019 over zo’n 2.600 cyberexperts beschikken.

Dit kondigt de Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian aan in een interview met Le Journal du Dimanche. Het aantal digitale experts binnen het Franse leger moet in twee jaar tijd verdubbelen. Dit is volgens de minister nodig om eventuele buitenlandse inmenging in de Franse presidentsverkiezingen, die voor april op de planning staan, te voorkomen.

Verkiezingen manipuleren

Le Drian benadrukt dat Frankrijk niet veilig is voor cyberaanvallen die erop gericht zijn verkiezingen te beïnvloeden. De Verenigde Staten beschuldigen Rusland ervan zich hieraan schuldig te hebben gemaakt in een poging de recente presidentsverkiezingen te manipuleren.

De minister van Defensie wijst erop dat de digitale dreiging waarmee landen te maken hebben in de afgelopen drie jaar fors is gegroeid. Zo werden in 2016 zo’n 24.000 aanvallen op het Franse ministerie van Defensie tegengehouden. Enkele honderden hiervan zouden specifiek als doel hebben gehad schade te veroorzaken bij het ministerie. De minister benadrukt dat tot nu toe geen enkele cyberaanval op het ministerie is geslaagd.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1