Gegevens van 11.000 werkzoekenden op straat door blunder van UWV

data-freeimages-malkowitch

De gegevens van 11.000 werkzoekenden zijn door een blunder van het UWV bij mede-werkzoekenden terechtgekomen. Onder andere de naam, het burgersservicenummers, e-mailadres en postcode van werkzoekenden is uitgelekt.

Dit meldt RTV Noord, waar tot nu toe zes personen zich hebben gemeld die aangeven dat hun gegevens door de blunder zijn uitgelekt. De betrokken personen hebben een brief ontvangen van het UWV waarin melding excuses wordt aangeboden voor het datalek.

De data is volgens het UWV inzichtelijk geweest voor 26 personen. Met deze personen heeft het UWV naar eigen zeggen direct contact opgenomen. In een reactie tegenover RTV Noord zegt het UWV de fout te betreuren. “Het was een menselijke fout, maar had natuurlijk nooit mogen gebeuren”, zegt Jacomien Begeman van het UWV.

Meer over
Lees ook
Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Ex-medewerker van Chinese PayPal-concurrent verkoopt 20 GB aan klantgegevens

Een voormalig medewerker van de Chinese PayPal-concurrent Alipay heeft 20 GB aan klantgegevens doorverkocht aan e-commercebedrijven. Het zou gaan om telefoonnummers, huisadressen, e-mailadressen en aankopen van klanten van Alipay. China Daily meldt dat de ex-medewerker de klantgegevens zelf heeft gestolen bij het bedrijf. De man zou vervolgens hu1