Gegevens van 43 miljoen klanten van hostingbedrijf Weebly gestolen

hacker4-gabor-kalman

De gegevens van 43 miljoen klanten van het Amerikaanse hostingbedrijf Weebly zijn gestolen. Ook tenminste 46.000 gebruikers met een Nederlands e-mailadres zijn door de datadiefstal getroffen.

Dit meldt Weebly in een verklaring. Aanvallers zouden zowel e-mailadressen als gebruikersnamen, IP-adressen en met bcrypt gehashte wachtwoorden hebben gestolen van een groot aantal gebruikers. LeakedSource meldt dat het gaat om 43 miljoen klanten. Weebly benadrukt geen volledige creditcardgegevens op te slaan en stelt dan ook dat eventuele creditcardgegevens die zijn gestolen niet misbruikt kunnen worden .

Wachtwoorden gereset

Weebly benadrukt de security van haar klanten zeer serieus te nemen en proactief stappen te ondernemen. Zo wil het bedrijf de beveiliging van haar netwerk gaan verbeteren. Daarnaast zijn alle wachtwoorden van gebruikers gereset en is een overzicht met alle inlogpogingen beschikbaar gesteld aan klanten. In dit overzicht is ook het IP-adres en de locatie van een inlogpoging te zien.

Ook waarschuwt het hostingbedrijf voor e-mailberichten uit naam van Weebly over websites die offline zijn gehaald of accountinformatie die moet worden geüpdatet. Deze e-mails zijn niet door Weebly verstuurd, benadrukt het bedrijf. Ook wijst Weebly gebruikers nooit te zullen vragen op een link te klikken die niet naar Weebly.com verwijst.

Meer over
Lees ook
Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.