Gestolen mails Ashley Madison wijzen op hack van concurrent Ashley Madison

Het lijkt erop dat Ashley Madison in 2012 een concurrent heeft gehackt en heeft overwogen klantgegevens te stelen. De website zou een concurrent waarvan werd overwogen deze over te nemen onder de loep hebben genomen en allerlei beveiligingsgaten hebben aangetroffen, waardoor het bedrijf een database met klantgegevens in handen kreeg.

Dit blijkt volgens Brian Krebs van Krebs on Security uit de gestolen mailbox van Noel Biderman, CEO van het bedrijf. Ashley Madison blijkt in 2012 te hebben overwogen Nerve.com over te nemen, een Amerikaans online magazine dat eveneens een datingplatform wilde opzetten. Met het oog op een mogelijke overname werd Nerve.com nader onder de loep genomen.

‘ Ik heb hun volledige gebruikersdatabase in handen’

“Zij hebben hun platform zeer slecht gebouwd. Ik heb hun volledige gebruikersdatabase in handen”, schrijft Raja Bhatia, de Chief Technology Officer (CTO) van Ashley Madison in een e-mailwisseling met Biderman. “Daarnaast kan ik niet-betalende leden omzetten in betalende leden en omgekeerd, berichten opstellen tussen gebruikers, statistieken over ongelezen berichten controleren, etc.”

De mailbox van Biderman werd onlangs door hackers online gezet nadat zij gigabytes aan data buitmaakte bij Ashley Madison. Naast de mailbox zijn ook persoonlijke gegevens van miljoenen klanten uitgelekt. Boze Canadese klanten van het bedrijf zijn inmiddels een class action rechtszaak begonnen tegen het bedrijf. Avid Life Media, het moederbedrijf van Ashley Madison, heeft inmiddels een schadevergoeding uitgeloofd van 500.000 Canadese dollar (ruim 325.500 euro) voor de tip die leidt tot de arrestatie en veroordelen van de hacker of hackers die achter de aanval zitten.

Zelfmoord

De BBC meldde gisteren op basis van informatie van de Canadese politie dat twee klanten van Ashley Madison zelfmoord hebben gepleegd. Het is onduidelijk of de zelfmoorden verband hebben met het datalek.

Meer over
Lees ook
156.000 klanten getroffen door cyberaanval op Britse ISP TalkTalk

156.000 klanten getroffen door cyberaanval op Britse ISP TalkTalk

Bij de aanval op de Britse internetprovider TalkTalk zijn de gegevens van ruim 156.000 klanten gestolen. De aanvallers hebben 15.000 volledige rekeningnummers en bankcodes kunnen inzien, terwijl 28.000 nummers die slechts gedeeltelijk zijn opgeslagen zijn ingekeken. Dit blijkt uit eigen onderzoek van TalkTalk. De Britse internetprovider werd op 211

Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website

Twitteraccount van PostNL verstuurt links naar malafide website

Het officiële Twitteraccount van PostNL is gehackt. Het account werd enige tijd beheerd door cybercriminelen, die via het account spamberichten verstuurden. Het account is inmiddels weer in handen van PostNL. Dit meldt PostNL op Twitter. Vanuit het Twitter-account werden direct messages verstuurd met afslanktips. Via een link werden gebruikers doo1

The White Team hackt ruim 10.000 routers om deze beter te beveiligen

The White Team hackt ruim 10.000 routers om deze beter te beveiligen

Een groep hackers verspreidt malware die inbreekt op routers en vervolgens de beveiliging van de apparaten verbeterd. De opvallende actie is opgeëist door een hackersgroep die zichzelf ‘The White Team’ noemt. De malware is ontdekt door Symantec, die werd getipt door een onafhankelijke onderzoeker. Deze had de malware op zijn eigen router aangetrof1