Google helpt nieuwswebsites DDoS-aanvallen af te slaan

Google maakt Project Shield, een dienst die websites beschermd tegen Distributed Denial of Service aanvallen (DDoS aanvallen), beschikbaar voor grote nieuwssites. Zij kunnen net als kleinere nieuwssites voortaan gratis gebruik maken van het project om hun website tegen DDoS aanvallen te verdedigen.

Dit maakt Google bekend in een blogpost. Wie gebruik maakt van Project Shield leidt zijn dataverkeer via de domeinnaamservers van Google. Hier wordt aanvalsverkeer uit het dataverkeer van de sites gefilterd, waarna de schone data wordt teruggestuurd naar de nieuwssites. DDoS aanvallen worden hierdoor afgeslagen.

Data wordt niet voor advertentiedoeleinden gebruikt

Google stelt het dataverkeer dat via zijn servers wordt geleid door Project Shield gebruikers uitsluitend te gebruiken om cyberaanvallen te kunnen analyseren. Het dataverkeer zal niet worden gebruikt voor advertentiedoeleinden. Ook belooft Google het verkeer na twee weken te verwijderen van zijn servers. De dienst is beschikbaar voor iedere websites die zijn nieuws in Google Nieuws presenteert.

Google kondigt ook het ’Accelerated Mobile Pages Project’ (AMP Project). Mobiele pagina’s die AMP ondersteunen kunnen volgens Google tot vier keer sneller worden geladen dan pagina’s die dit niet ondersteunen. Dit is mogelijk door de omvang van websites, inclusief video’s, afbeeldingen en andere content, aanzienlijk terug te dringen. Ook het dataverbruik van gebruikers is hierdoor lager. Pagina’s die AMP ondersteunen zijn herkenbaar aan een groene bliksemschicht.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.