‘Google kan beveiligingscode van Android smartphones op afstand resetten’

rp_vergrootglas.png

Google is in staat de beveiligingscode voor het vergrendelscherm van veel Android toestellen op afstand wijzigen. Op deze wijze kan het bedrijf opsporingsinstanties helpen toegang te verkrijgen tot smartphones en tablets van verdachten.

Dit blijkt uit een rapport van een Amerikaanse officier van Justitie uit New York. In het rapport staat dat forensisch onderzoekers in staat zijn sommige beveiligingscodes te bypassen door verschillende ‘forensische technieken’ in te zetten. In andere gevallen zouden opsporingsinstanties Google met een gerechtelijk bevel kunnen dwingen de beveiligingscode op afstand te veranderen, waarna onderzoekers bij de data op het apparaat kunnen. Vanaf Android 6.0, waarin encryptie standaard moet zijn ingeschakeld, is dit overigens niet meer onmogelijk.

Apple zou niet in staat zijn beveiligingscodes van iPhones op afstand te wijzigen. Het bedrijf kan opsporingsinstanties echter wel helpen toegang te krijgen tot data op iPhones die op iOS 7 of een ouder besturingssysteem draaien. In dit geval sturen opsporingsinstanties een gerechtelijk bevel, de opdracht het apparaat te ontgrendelen, het apparaat in kwestie en een lege externe harde schijf naar Apple. Het Amerikaanse IT-bedrijf haalt vervolgens de data van het apparaat en stuurt een kopie hiervan terug naar de opsporingsinstantie die hierom heeft gevraagd. Vanaf iOS 8.0 is dit niet langer mogelijk door de introductie van encryptie. Alleen partijen die beschikken over de beveiligingscode kunnen toegang verkrijgen tot het apparaat. Apple beschikt niet over deze codes.

Via: Tweakers

Meer over
Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1