Gratis tool van Mozilla helpt SSL-gebruik van websites te controleren

Mozilla stelt een gratis tool beschikbaar waarmee kan worden nagegaan hoe websites SSL of TLS hebben geïmplementeerd. De tool heet Observatory en is bedoeld om websitebeheerders te helpen hun websites veiliger te maken.

In een blogpost wijst April King, Information Security Engineer bij Mozilla, erop dat er allerlei technologieën beschikbaar zijn om gebruikers en website te beschermen tegen kwaadwillenden. Zo kan encryptie worden ingezet om de communicatie tussen gebruikers en websites af te schermen voor onbevoegden. HTTPS wordt in de praktijk dan ook op slechts 40% van de websites toegepast.

Rapportcijfer

Mozilla stelt daarom Observatory beschikbaar, een dienst waarmee kan worden nagaan of en hoe een website TLS of SSL heeft geïmplementeerd. Iedere gescande website krijgt een rapportcijfer toegewezen dat aangeeft hoe goed de site is beveiligd. Ook kan precies worden nagegaan op welke onderdelen van de test een website wel of juist niet scoort, en hoe dit komt. Beheerders kunnen hierdoor direct zien waar ruimte voor verbetering is.

Observatory is door Mozilla intern ingezet om haar eigen website te scannen en beter beveiligen. Daarnaast heeft het bedrijf tot nu toe 1,3 miljoen websites met behulp van de tool gescand. Hieruit blijkt dat slechts een krappe 122.000 websites een positief rapportcijfer voor hun beveiliging krijgen.

De gratis tool Observatory van Mozilla (bron: Mozilla)

Meer over
Lees ook
C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft Office 365

Snijder, Praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Fenestrae Bastion 365. Met de oplossing kunnen de medewerkers van praktijk Snijder vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten middels Microsoft Office 365. Bastion 365 is de oplossing die ervoo1

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Signicat en Cryptshare kondigen samenwerking aan

Identityspecialist Signicat gaat een strategische samenwerking aan met Cryptshare, expert op het gebied van versleutelde communicatie. Onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een gezamenlijke oplossing. Deze oplossing combineert Signicat’s technologie voor online identificatie met de e-mailversleuteling en veilige bestandsuitwisseling1