Grootste cybercrime arrestatie ooit in Rusland

kasperskylab_200x46

Met hulp van veiligheidsexperts van Kaspersky Lab en Sberbank, heeft de Russische justitie 50 hackers gearresteerd die $ 45 miljoen (3 miljard Russische roebels) hebben gestolen vanaf 2011. Deze personen worden verdacht van betrokkenheid bij het infiltreren in computernetwerken waarmee dit geld kon worden gestolen van banken en andere financiële instellingen in de afgelopen vijf jaar. Dit is de grootste arrestatie van hackers ooit in de Russische geschiedenis.

Kaspersky Lab was vanaf 2011 voor het eerst op het spoor van de activiteiten van een georganiseerde cybercrimebende die Lurk Trojan gebruikt. Dit betreft geavanceerde universele multi-modulaire malware waarmee toegang werd verkregen tot de computers van de financiële slachtoffers. De cybercrimebende was vooral gericht op bancaire diensten waarmee op afstand geld gestolen kon worden van verschillende rekeningen van de bankklanten.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1