Hacker kraakt e-mailsysteem autobedrijf en verstuurt berichten over faillissement

hacker

Een 16-jarige hacker heeft het e-mailsysteem van het autobedrijf Van Den Akker uit het Brabantse best gekraakt. Vanuit dit systeem stuurde hij duizenden klanten van het bedrijf het bericht dat het autobedrijf failliet zou zijn. De directeur van het bedrijf, Twan van den Akker, heeft aangifte gedaan.

Omroep Brabant meldt dat de hacker in eerste instantie bij het autobedrijf aan de bel had getrokken over beveiligingsproblemen met het e-mailsysteem. Hierbij bood de jongen aan de problemen te verhelpen. Van Den Akker ging niet op dit aanbod in, waarna de jongen zou hebben ingebroken op het systeem en valse e-mails zou hebben verstuurd.

Failliet

"Ik kreeg een e-mail op mijn eigen telefoon binnen, waarin stond dat we failliet waren", aldus Van den Akker. "Dat had ik niet zien aankomen." De directeur waarschuwt andere bedrijven hun systemen goed te beveiligen om dergelijke incidenten te voorkomen. "Ik had niet gedacht dat ons dit zou overkomen. Ik ben er altijd vanuit gegaan dat het met onze beveiliging wel goed zat."

De e-mail is verstuurd naar tweeduizend tot drieduizend klanten. Deze klanten hebben inmiddels een rectificatie ontvangen van het valse e-mailbericht.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1