Hackers kraken servers van Belgische luchthaven

hacker

Hackers zijn erin geslaagd de computersystemen van de Belgische luchthaven in Charleroi binnen te dringen. De cyberaanval kwam in mei en juni aan het licht. Dit meldt De Standaard op basis van meerdere anonieme bronnen.

De hackers hebben malware weten aan te brengen op verschillende servers van de luchthaven. Deze servers zijn vervolgens voor verschillende doeleinden ingezet. Zo zouden de servers zijn opgenomen in een botnet, maar zouden de hackers ook data van de servers hebben ontvreemd. Om wat voor data het precies gaat is onduidelijk. De servers werden gebruik om data van buiten de luchthaven door te sturen naar interne servers van de luchthaven.

De cyberaanval is aan het licht gekomen nadat een beveiligingsbedrijf het netwerkverkeer van de luchthaven door heeft gemeten. Hierbij kwam aan het licht dat er verdacht verkeer plaats vond op het netwerk van Charleroi. Dit bedrijf stelde de Belgische autoriteiten op de hoogte van de besmetting, die hierop maatregelen nam. De problemen op de luchthaven zouden inmiddels zijn opgelost.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.