Hackers lekken Software Development Kit Xbox One

hacker

Een groep hackers heeft de Software Development Kit (SDK) van Microsoft’s Xbox One op internet vrijgegeven. De groep dreigt daarnaast een aantal nog niet gelanceerde games voor de gameconsole uit te laten lekken.

De hack is opgeëist door de hackersgroeps H4LT, die op Twitter te vinden is als @notHALT. De SDK die door de groep is uitgelekt is afkomstig uit november 2014 en bestaat uit zowel ontwikkeltools, documentatie als firmware. De hackers tellen dat de SDK het mogelijk maakt homebrew apps te ontwikkelen voor de Xbox One. De website Se7enSins stelt de SDK in handen te hebben en meldt dat deze samenwerkt met Microsoft Visual Studio 2012. De SDK zou alleen op 64-bit computers kunnen worden gebruikt.

7 van de 8 kernen

De SDK geeft interessante inzichten in de werkwijze van Microsoft. Zo blijkt Microsoft ontwikkelaars in staat te stellen 7 van de 8 kernen van de CPU te gebruiken. Voorheen hadden ontwikkelaars toegang tot 6 van de 8 kernen. Dit verklaart mogelijk waarom een aantal spellen op de Xbox One beter lijken te presteren dan op de PlayStation 4.

H4LT stelt contact te hebben gezocht met Lizard Squad, de hackersgroep die tijdens de feestdagen zowel Xbox Live als PlayStation Network onbereikbaar maakte. H4LT zou Lizard Squad om hulp hebben gevraagd bij het uitvoeren van stresstesten op de servers die de hackersgroep in handen heeft. Indien Lizard Squad bereid is hieraan mee te werken wil H4LT een reeks niet gelanceerde games voor de Xbox One laten uitlekken. Het zou hierbij onder andere gaan om Halo 5.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.