Hackers stelen 35 auto’s per dag

autodiefstal

Per dag worden ongeveer 35 auto’s in Nederland gestolen door deze te hacken. In 2014 zorgden autodiefstal door hacken voor 98 miljoen euro schade. Om mensen bewuster te maken van de risico’s is op 18 november de campagne ‘Laat je auto niet hacken’ van start gegaan. Misdaadjournalist John van den Heuvel is het gezicht van de campagne.

Vooral professionele bendes zitten achter het hacken van auto’s. De bendes trekken met hightech-apparatuur door het land en richten zich vooral op jonge auto’s tot drie jaar oud. In veel gevallen weten de dieven via de buitenkant contact gemaakt met het besturingssysteem van de auto. Hierdoor kunnen de dieven de ingebouwde startonderbreker uitschakelen en de auto meenemen. In veel gevallen weten de autodieven auto’s de beveiliging van auto's kort na de marktintroductie al te kraken, zodat ook nieuwe modellen gehackt kunnen worden.

De campagne ‘Laat je auto niet hacken’ is bedoeld om mensen bewust te maken van het fenomeen en hen te wijzen op maatregelen die zij kunnen nemen om diefstal van hun auto tegen te gaan. Onder andere met een gekeurd veiligheidssysteem kan de kans dat dieven een voertuig succesvol weten te stelen worden teruggedrongen.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1