Hackers stelen betaalgegevens van klanten bij supermarktketen Kmart

creditcard

Hackers hebben toegeslagen bij de Amerikaanse keten van budgetsupermarkten Kmart. Hoogstwaarschijnlijk zijn bij de aanval betaalkaarten buitgemaakt.

Het moederbedrijf van Kmart, Sears Holding, heeft het datalek bekend gemaakt. De hackers zouden malware op de betaalsystemen van de winkelketen hebben hebben aangebracht. Deze malware werd niet door de anti-virussoftware van Kmart opgemerkt en kon hierdoor ongehinderd zijn gang gaan. De malware zou sinds september 2014 op de systemen aanwezig zijn gemaakt. De kwaadaardige software is inmiddels van de betaalsystemen verwijderd.

Onbekend aantal

De aanvallers hebben in ieder geval betaalkaarten van klanten buitgemaakt. Het is onduidelijk om hoeveel betaalkaarten het precies gaat. Sears Holding benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn dat ook andere informatie van klanten zoals PIN-codes, e-mailadressen of Social Security nummers zijn gestolen. Het bedrijf biedt zijn excuses aan voor het datalek.

Kmart is niet de eerste winkelketen die doelwit wordt van hackers. Eerder wisten cybercriminelen ook al hun slag te slaan bij Target, Goodwill, Michaels Store, UPS en Home Depot.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.