HackingTeam waarschuwt voor misbruik van haar technologie

hacker

Kwaadwillenden kunnen de software die bij HackingTeam is gestolen gebruiken om nietsvermoedende gebruikers aan te vallen. Hiervoor zou voldoende code van de tools van het Italiaanse spionagebedrijf zijn buitgemaakt.

Hiervoor waarschuwt HackingTeam. Bij een recente cyberaanval werd in totaal 400GB aan interne data gestolen van het bedrijf. Het gaat hierbij onder andere om de software die het bedrijf verkoopt aan overheidsinstanties. Het bedrijf stelt hierdoor geen controle meer te hebben over partijen die hun technologie gebruiken. Hierdoor kunnen ook terroristen en criminelen de technologie misbruiken.

'Gevaarlijke situatie'

Het is voor het eerst dat HackingTeam reageert op de cyberaanval. Het bedrijf noemt de situatie die door de cyberinbraak is ontstaan gevaarlijk. HackingTeam belooft te kijken naar mogelijkheden om de risico’s voor gebruikers in te perken. Hierbij kijkt het bedrijf onder andere naar anti-virusbedrijven, die kunnen helpen aanvallen met de technologie te detecteren.

Sinds de cyberaanval hebben klanten van het bedrijf het advies gekregen de software niet meer te gebruiken. HackingTeam werkt overigens aan een update voor zijn spionagesoftware, die klanten weer de mogelijkheid moet geven de software te gebruiken.

Lees ook
WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.