HP helpt bedrijven security-informatie pro-actief te delen

HP lanceert het HP Threat Central Platform. De dienst biedt organisaties de mogelijkheid informatie pro-actief te delen en samen te werken. Ook cybercriminelen zouden namelijk in toenemende mate samenwerken en informatiedelen, wat het volgens HP noodzakelijk maakt dat ook bedrijven dit doen.

HP stelt dat strategische investeren in security kennis en solutions over de breedte van de organisatie is de enige manier waarop de schade door cybercrime kan worden geminimaliseerd. HP’s Threat Central Platform maakt gebruik van data afkomstig uit internationale beveiligingsonderzoeken, toonaangevende security-oplossingen en de security expertise van HP.

Beveiligingsincidenten

Organisaties wereldwijd betaalden in 2013 bijna $ 46 miljard dollar aan cybersecurity. Het aantal beveiligingsincidenten nam desondanks toe met 20% en de kosten per incident stegen met 30%. Deze trends tonen volgens HP aan dat cybercriminelen steeds harder en slimmer werken om toegang te krijgen tot gevoelige informatie en om de reputaties van bedrijven schade te berokkenen.

“Samenwerking tussen cybercriminelen zorgt voor een zeer snelle ontwikkeling van de cyberdreigingen en deze loopt altijd een stap voor op de beveiligingvan organisaties.”, aldus Art Gilliland, senior vicepresident en general manager bij HP Enterprise Security Products. “Het samenbrengen van informatie van klanten, partners en onderzoekers is essentieel in de strijd tegen cybercrime. Als we alleen ‘de Koninklijke weg’ bewandelen en niet direct beginnen met het delen van bruikbare informatie via onze oplossingen, expertise en ‘best practices’, is de strijd tegen cybercrime definitief verloren.”

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.