Intel neemt IoT-beveiliger Yogitech over

Intel neemt Yogitech over. Het Italiaanse Yogitech richt zich op de beveiliging van het Internet of Things en autonome voertuigen.

Yogitech is gespecialiseerd in ‘Safety Integrity Level’ (SIL) voor semiconductors. Deze semiconductors worden gebruikt in allerlei Internet of Things gerelateerde producten en autonome voertuigen. De technologie die Yogitech in de semiconductors implementeert controleert dat de processoren waarop systemen draaien naar behoren werken en alarmeren beheerders zodra eventuele abnormaliteiten worden gedetecteerd.

Samenwerking met chipfabrikanten

Het Italiaanse Yogitech werkt rechtstreeks met chipfabrikanten zoals Infineon. Het is niet bekend welke impact de overname door Intel heeft op deze samenwerkingen. Intel en Yogitech werken ook al langer samen via de chipfabrikant Altera, dat vorig jaar door Intel werd ingelijfd.

Intel kondigt aan Yogitech te gaan integreren in haar Internet of Things divisie. Het bedrijf laat echter geen details los over de plannen die het bedrijf heeft met de technologie van Yogitech. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Lees ook
Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Lookout neemt SaferPass over om de groeiende dreiging van identiteitsdiefstal aan te pakken

Securitybedrijf Lookout heeft SaferPass overgenomen, leverancier van een oplossing voor wachtwoordbeheer, voor zowel consumenten als bedrijven. Met de toevoeging van wachtwoordbeheer aan zijn securityoplossingen versterkt Lookout zijn missie uit om klantgegevens van zowel personen als bedrijven proactief te beschermen.

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Signicat neemt antifraudespecialist Sphonic over

Identityexpert Signicat neemt alle aandelen van de Britse antifraudespecialist Sphonic over voor een niet nader genoemd bedrag. Door de overname is Signicat straks nog beter in staat om banken en andere klanten te beschermen tegen financiële misdrijven zoals fraude en witwassen.

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp en Cryptshare bundelen hun krachten

Pointsharp, gesteund door Main Capital Partners, kondigt de acquisitie aan van secure beveiligde communicatie specialist Cryptshare AG ("Cryptshare"), gevestigd in Duitsland.