Internet Explorer is al maanden zo lek als een mandje

Opnieuw is er een ernstige kwetsbaarheid opgedoken in Internet Explorer. Het gat blijkt al maanden te zijn ontdekt, maar is door Microsoft nog steeds niet gedekt.

Het beveiligingsbedrijf TippingPoint zou Microsoft in oktober 2013 op de hoogte hebben gesteld van de kwetsbaarheid. De bug geeft aanvallers de mogelijkheid op afstand de rechten van een ingelogde gebruiker over te nemen en willekeurige code uit te voeren.

Zero Day Initiative

Het lek is nu naar buiten gebracht door het Zero Day Initiative (ZDI), dat is bedoeld om bedrijven te stimuleren kwetsbaarheden te verhelpen. Dit initiatief geeft bedrijven 180 dagen de tijd kwetsbaarheden te verhelpen. Indien een lek na deze periode nog niet is opgelost gaat ZDI tot publicatie over. ZDI zou Microsoft begin deze maand hebben geïnformeerd over hun plannen om details over de kwetsbaarheid openbaar te maken.

Internet Explorer 8 is beschikbaar voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Microsoft brengt voor Windows XP echter geen updates meer uit. Het gat wordt op dit besturingssysteem dus niet meer gedicht. Voor de andere besturingssystemen kunnen we echter wel een update verwachten.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.