Javelin ZeroMove zet AI in om interne topologie van organisaties te randomiseren

Javelin Networks introduceert Javelin ZeroMove, een oplossing die kunstmatige intelligentie inzet om de interne topologie van organisaties te randomiseren en activiteiten van cybercriminelen inzichtelijk te maken. Hiermee voorkomt de oplossing dat aanvallers ongemerkt dieper kunnen doordringen in een organisatie.

“IT-professionals zoeken continu handmatig naar aanvallers op computers en netwerken. Het is onmogelijk dit adequaat en nauwkeurig te doen met hedendaagse technologie en processen”, stelt Roi Abutbul, oprichter en CEO van Javalin Networks. “We zagen een groeiende behoefte aan een proactieve en autonome oplossing die aanvallers geautomatiseerd detecteert en hun bewegingen tegenhoudt.”

Cybercrime treft veel organisaties

Onderzoek van HBS studies wijst uit dat negen op de tien organisaties getroffen is door cybercriminaliteit. Het gaat hierbij om uiteenlopende vormen van cybercrime, variërend van diefstal van inloggegevens, onbevoegden die toegang weten te krijgen tot het netwerk en exploits die kwetsbaarheden in websites, webapplicaties of API’s uitbuiten of malware.

Om deze aanvallen succesvol uit te voeren hebben aanvallers kennis nodig van de interne topologie van een organisatie: wat zijn de kritieke servers, gebruikers, applicaties en endpoints? Zodra de aanvallers het netwerk hebben betreden beginnen zij daarom met het verkennen van het netwerk, het verzamelen van informatie en het plannen van hun volgende actie op basis van hun bevindingen. De oplossing van Javelin Networks zorgt dat de informatie die aanvallers hierbij kunnen verzamelen tot een minimum wordt beperkt.

Autonoom

De oplossing gaat in belangrijke mate autonoom te werk. Indien een aanvaller zich binnen de gemaskeerde topologie begeeft wordt zijn aanwezigheid onmiddellijk gedetecteerd, stelt Javelin Networks. De oplossing verzamelt vervolgens autonoom zoveel mogelijk forensisch bewijsmateriaal tegen de aanvaller, voordat het mitigatieproces wordt opgestart om de aanvaller tegen te houden.

Lees ook
Wiskundig model voorspelt grootschalige cyberaanvallen

Wiskundig model voorspelt grootschalige cyberaanvallen

Grootschalige cyberaanvallen kunnen met behulp van een computermodel worden voorspeld. Onderzoekers van de Amerikaanse universiteit van Michigan hebben een wiskundige model ontwikkeld dat in staat is te berekenen wanneer dergelijke cyberaanvallen waarschijnlijk plaatsvinden. Het model is alleen geschikt voor zeer grootschalige aanvallen, zoals de1

Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

Gegevens van 1.000 Telfort-klanten op straat door malafide app

De gegevens van ruim duizend Telfort-klanten liggen op straat nadat een cybercrimineel hen met een nepapp voor Windows Phone wist te misleiden. Dit blijkt uit onderzoek van de Gelderlander. De app 'Abonnement Status' is in de Windows Store en is voorzien van het officiële logo van Telfort. De app lijkt hierdoor voor onoplettende gebruikers een ec1

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Van phishing verdachte student blijft voorlopig op vrije voeten

Een 24-jarige student van de Saxion Hogeschool in Deventer die door de Verenigde Staten (VS) wordt verdacht van deelname aan een phishingaanval blijft voorlopig op vrije voeten. Dit heeft het gerechtshof in Leeuwarden bepaald. De VS hebben om uitlevering van de 24-jarige Vietnamees die in Deventer studeert gevraagd. Het gerechtshof in Leeuwarden1