JPMorgen Chase hackers ook aangeklaagd voor negen andere hacks

handboeien-klein

Vier hackers die worden verdacht van het hacken van de Amerikaanse bank JPMorgen Chase worden ook verdacht cyberaanvallen op negen andere grote financiële instellingen en mediabedrijven. Het gaat onder andere om News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch.

Bij de aanval op JPMorgan Chase werden 83 miljoen klanten gegevens gestolen. Het gaat hierbij om 76 miljoen Amerikaanse burgers en 7 miljoen kleine bedrijven. De hackers zouden maandenlang ongemerkt hun gang hebben kunnen gaan op de systemen van het bedrijf.

JPMorgan Chase meldt tegenover Bloomberg dat de vier verdachte dinsdag in de rechtszaal te horen hebben gekregen dat zij ook voor negen andere cyberaanvallen worden vervolgd. Het gaat onder andere om cyberaanvallen op E*Trade Financial Corp., Scottrade Financial Services Inc. en Dow Jones & Co., onderdeel van News Corp. In totaal zouden de aanvallers hiermee gegevens van 100 miljoen klanten in handen hebben gekregen.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1