Klanten van Liechtensteinse bank afgeperst door cybercriminelen

hacker

Klanten van de Liechtensteinse bank Valartis Bank Liechtenstein worden afgeperst door cybercriminelen. De afpersers eisen een deel van het spaargeld van de getroffen klanten en dreigen financiële informatie van klanten die niet betalen door te sturen naar de autoriteiten en media.

Dit meldt persbureau Reuters op basis van Bild am Sonntag. Cybercriminelen zouden erin zijn geslaagd systemen van de bank binnen te dringen en hebben hier bankgegeven van klanten buit gemaakt. Onder de getroffen klanten zouden zich onder andere politici, acteurs en andere vermogende klanten van de bank bevinden. De aanvallers eisen 10% van het spaargeld van de getroffen klanten, dat moet worden overgemaakt in bitcoins.

Valartis Group is een bank die eerder dit jaar is verkocht aan Citychamp Watch & Jewellery Group Ltd, een Chinese holdingmaatschappij die onder leiding staat van de Chinese Hon Kwok Lung. Zowel Valartis Group als Citychamp Watch & Jewellery Group Ltd heeft nog niet gereageerd op de cyberaanval.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1