‘KPN heeft interesse in overname Fox-IT’

KPN heeft interesse in het Delfse IT-beveiligingsbedrijf Fox-IT. Hiermee komt Fox-IT mogelijk weer in Nederlandse handen.

Dit meldt De Financiële Telegraaf. Fox-IT is ondermeer verantwoordelijk voor de beveiliging van Nederlandse staatsgeheimen. Zowel de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) als de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) zijn klant bij het bedrijf.

Politiek wil invloed op Fox-IT

De overname van Fox-IT door het Britse NCC Group in november 2015 leidde tot onrust in de Nederlandse politiek. De overheid wil ondermeer invloed krijgen op de bedrijfsvoering van Fox-IT en bij een eventuele overname de mogelijkheid hebben als eerste de aandelen van het bedrijf te kunnen kopen.

KPN zou inmiddels zijn afdeling Mergers & Acquisition aan het werk hebben gezet. De interesse bevindt zich echter nog in een vroege fase. Zo is er nog geen toenadering gezocht tot NCC Group en is niet duidelijk of Fox-IT überhaupt te koop is. Zowel KPN als NCC Group willen niet reageren op het gerucht.

Lees ook
Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Microsoft Defender Suite en een SOC houden remote werknemers veilig

Nu de behoefte aan veilig werken exponentieel toeneemt, is het beveiligen van externe en hybride werknemers een steeds groter probleem geworden. Voorheen gebruikten bedrijven beveiliging architecturen die gebaseerd waren op het beschermen van medewerkers die werkzaam waren in on-premises kantooromgevingen.

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1