KPN moet klant 140.000 euro betalen na wissen van online back-up

euros

KPN is door de rechter op de vingers getikt. Het bedrijf moet een schadevergoeding van 140.000 euro betalen aan een fysiotherapeute nadat alle gehoste bestanden van de fysiotherapeute per ongeluk door KPN werden gewist.

De klant had bij KPN een account voor de online dienst Back-Up Online, waar een reservekopie van een machine kan worden opgeslagen. De harde schijf in de computer van de fysiotherapeute begaf het, waardoor de vrouw helaas ook niet meer bij haar KPN Back-Up Online account kon. KPN maakte een nieuw account aan op haar naam, maar wiste hierbij per ongeluk haar back-up. Alle data van de fysiotherapeute ging hierdoor verloren.

Schadevergoeding

De fysiotherapeute vroeg KPN de schade, die wordt geschat op maar liefst 140.000 euro, te vergoeden. KPN wilde echter geen gehoor geven aan deze oproep en verwees naar zijn algemene voorwaarden. Deze algemene voorwaarden stellen dat KPN niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor dergelijke financiële schade.

De getroffen vrouw liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. Deze verklaarde de algemene voorwaarden van KPN ongeldig, aangezien deze niet redelijk zijn voor de klant. KPN moet daarom van de rechter alsnog de schadevergoeding van 140.000 euro betalen aan de fysiotherapeute.

Meer over
Lees ook
Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage verbetert de continuïteit van data met een nieuwe SLA-garantie voor Evergreen//One

Pure Storage heeft tijdens Pure//Accelerate 2023 de eerste ransomware recovery Service Level Agreement (SLA) aangekondigd die een schone storageomgeving garandeert na een aanval.

Ransomware anno 2023: alles draait om het herstel

Ransomware anno 2023: alles draait om het herstel

Het wereldwijde aantal cyberaanvallen nam vorig jaar met 38 procent toe ten opzichte van 2021. Ook de trend van ransomware wordt sluwer en lucratiever. Cybercriminaliteit zal in 2023 volgens de prognoses voor een wereldwijde schadepost van ruim acht biljoen dollar zorgen. Organisaties kunnen het zich niet permitteren dit soort serieuze dreigingen1

Continuous data protection: een eerste vereiste voor herstel van ransomware-aanvallen

Continuous data protection: een eerste vereiste voor herstel van ransomware-aanvallen

De allereerste ransomware werd in 1989 op de wereld losgelaten. Deze luisterde naar de naam PS Cyborg en werd verspreid via floppy disks. De encryptie ervan kon eenvoudig ongedaan worden gemaakt. De makers vroegen hun slachtoffers om losgeld naar een postbus in Panama te verzenden. Het ging om 189 dollar in contanten.