Let’s Encrypt verstrekt 1 miljoen gratis SSL-certificaten

Let’s Encrypt heeft ruim 1 miljoen gratis SSL-certificaten verstrekt. Het project stelt zichzelf als doel het volledige internet over te laten stappen op SSL.

Dit meldt de Electronic Frontier Foundation (EFF), een organisatie die opkomt voor digitale burgerrechten. De EFF is één van de partijen die Let’s Encrypt steunt. De 1 miljoen verstrekte certificaten zijn geldig voor 2,5 miljoen domeinnamen. 90% hiervan zou voorheen niet via HTTPS bereikbaar zijn geweest.

De EFF zegt dat er grote en snelle stappen zijn gezet om het internet volledig vrij te maken van onveilige protocollen, maar benadrukt ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Ook stelt de EFF dat de grote interesse in de gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt aantoont dat de kosten van en bureaucratie rond de aanvraag van SSL-certificaten de omarming van HTTPS in de weg stond.

Lees ook
'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt radiogolven om systemen die niet met internet zijn verbonden te kunnen hacken. De onthulling bewijst opnieuw dat het offline houden van systemen geen garantie is voor een veilig systeem. The New York Times meldt op basis van NSA-documenten dat het programma voor het afluisteren van offline systemen d1

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

'Telecomproviders moesten van de Britten kiezen voor een zwakkere encryptie'

De eerste versie van het gsm-protocol, A5/1, is voorzien van een zwakkere encryptie dan oorspronkelijk de bedoeling was. De Britse geheime dienst GCHQ zou alle betrokken providers hiervoor flink onder druk hebben gezet. Dit stelt Peter van der Arend, die voor het Nederlandse PTT meewerkte aan het ontwerp van het protocol, in een interview met de1