Malafide app is ruim een jaar te downloaden via Google Play

thai-fun-content-android

Wie uitsluitend via officiële appwinkels apps installeert waant zich al snel veilige van cybercrime. Ook dit is echter geen garantie dat je niet in aanraking komt met malware. Cybercriminelen zijn erin geslaagd een malafide Android-app maar liefst ruim een jaar in Google Play te laten staan voordat Google ingreep. De app was gericht op Thaise gebruikers. Hoeveel slachtoffers de app heeft gemaakt is niet bekend.

Het gaat om de app ‘Thai Fun Content’, dat gratis in Google Play beschikbaar was. De app claimt onschuldige content als wallpapers, video’s en muziek aan te bieden, maar is in werkelijkheid een SMS trojan. De app probeert gebruikers die content proberen te downloaden te overtuigen tegen een SMS-dienst te activeren. Deze dienst kost 37 dollarcent per dag.

De app kreeg zijn laatste update op 20 augustus 2013. Google verwijderde de app op 13 november 2014 uit Google Play na door Malwarebytes over het probleem te zijn ingelicht.

Meer over
Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1