McAfee: 'Bijna alle FlappyBirds-klonen bevatten malware'

flappy-birds

Flappy Birds is een game die afgelopen jaar een absolute hit werd. Ontwikkelaar Dong Nguyen besloot vorig jaar echter de app terug te trekken uit appwinkels. Inmiddels zijn er allerlei gekloonde varianten van Flappy Birds te vinden voor zowel het Android-platform. McAfee Labs waarschuwt in het McAfee Labs Threats Report: June 2014 echter dat maar liefst 79% van deze klonen malware bevat.

De malware die door het bedrijf in de Flappy Birds-klonen is aangetroffen stelt cybercriminelen in staat allerlei activiteiten uit te voeren. McAfee waarschuwt dat aanvallers zonder toestemming telefoongesprekken kunnen opzetten, extra apps kunnen installeren, de contactenlijst kunnen stelen, de locatie van gebruikers kunnen achterhalen en beheerdersrechten op het apparaat kunnen verkrijgen.

Bekende namen vertrouwen

"We hebben de neiging namen die we op internet kennen te vertrouwen en lopen het risico onze veiligheid in gevaar te brengen indien ons iets wordt aangeboden dat wij graag willen hebben", legt Vincent Weafer, senior vice president bij McAfee Labs, uit.

"Het jaar 2014 heeft ons al duidelijk bewijs gegeven dat ontwikkelaars van mobiele malware op deze zwakheden inspelen. Zij manipuleren bekende, legitieme features van mobiele apps en diensten waar wij bekend mee zijn. Ontwikkelaars moeten dan ook waakzamer worden met de features die zij in apps verwerken. Gebruikers moeten daarnaast beter opletten welke rechten zij apps geven", aldus Weafer.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.