Microsoft neemt Secure Islands over

Microsoft neemt het Israëlische beveiligingsbedrijf Secure Islands over. De technologie van Secure Islands wordt ingezet om de Azure Rights Management Service te versterken. Deze dienst maakt het mogelijk bestanden op veilige wijze op verschillende apparaten en locaties te gebruiken.

Secure Islands is het derde Israëlische beveiligingsbedrijf dat Microsoft overneemt. Het bedrijf nam in november 2014 al het bedrijf Aorato over, waarna het in september Adallom kocht. Secure Islands levert onder andere IQProtector, een oplossing die data classificeert en basis hiervan een veiligheidsbeleid toepast. Ook maakt de oplossing het mogelijk bestanden te beveiligen voordat deze worden gedeeld met derden. Dit maakt het mogelijk data via diensten als Dropbox te delen, zonder dat de veiligheid van de data hierdoor in gevaar komt.

Microsoft laat in het midden hoeveel het bedrijf heeft betaald voor Secure Islands. ZDnet meldt echter dat het gaat om ongeveer 77,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 72 miljoen euro.

Lees ook
DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys neemt AI/machine learning platform van Blue Hexagon over

Qualys maakt vandaag de overname bekend van Blue Hexagon. Met de AI/machine learning (AI/ML)-oplossing van Blue Hexagon kan Qualys de petabytes aan data binnen zijn Cloud Platform omzetten in betekenisvolle inzichten voor CIO’s en CISO’s.

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

KKR neemt Barracuda over van Thoma Bravo

Investeringsmaatschappij KKR heeft de overname van securitybedrijf Barracuda Networks van software-investeringsfirma Thoma Bravo afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.