Microsoft onderscheidt partner InSpark met twee awards

InSpark 2

Microsoft-specialist InSpark, onderdeel van KPN, heeft twee Microsoft Partner of the Year Awards gewonnen. InSpark won een Global Award in de categorie Identity en een Country Award voor Data & AI. De dubbele onderscheiding is voor klanten van InSpark en KPN een bevestiging dat zij samenwerken met een partner die vooroploopt in de industrie.

De Global Award in de categorie ‘Identity’ is een erkenning voor de inspanningen van InSpark met betrekking tot het volledige Microsoft Entra-portfolio. Als een van de zeven product launch partners voor Microsoft Entra ID Governance bevestigt InSpark zijn rol als toonaangevende speler in de markt. Microsoft Entra ID Governance is een nieuwe cloudgebaseerde service die organisaties helpt bij het beheren, controleren en beschermen van toegangsrechten van gebruikers tot bedrijfsmiddelen.

InSpark overtrof als launching partner de verwachtingen met dertien succesvolle implementaties van Microsoft Entra ID Governance. Een van deze implementaties is uitgevoerd bij het Rijksmuseum Amsterdam, onder andere bekend van de werken van Rembrandt en Vermeer. Geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van identiteitsbeheer overtuigde InSpark het Rijksmuseum van de voordelen van de Microsoft-oplossing.

“De snelle implementatie van Entra ID Governance samen met InSpark heeft voor het Rijksmuseum voor significante vooruitgang gezorgd in digitale veiligheid en efficiëntie”, zegt Caroline Evers, Functioneel Beheerder IAM bij Rijksmuseum. “We hebben niet alleen onze operationele kosten verlaagd, maar ook de tijd die onze IT-afdeling en HR aan identiteitsbeheer besteden drastisch verminderd. Dit stelt ons in staat om ons meer te richten op onze kerntaken. De expertise en oplossingen van InSpark hebben voor een versnelling gezorgd die anders niet mogelijk was geweest.”

Het winnen van de Country Award voor Data & AI benadrukt de waarde die InSpark biedt op het gebied van data en kunstmatige intelligentie. Dit wordt onderstreept door succesvolle implementaties van Microsoft Copilot en Azure AI en de ontwikkeling van Nitrogen Control Center, InSpark’s eigen software voor data-integratie op basis van Azure en Microsoft Fabric-clouddiensten. Deze software is onder andere via de Azure Marketplace beschikbaar.

InSpark is onderdeel van KPN en fungeert binnen KPN als de Microsoft Cloud Incubator. Hier groeien innovaties, worden nieuwe ideeën getest en impactvolle toepassingen bij organisaties in Nederland tot leven gebracht. Dit leidt tot de beste oplossingen voor alle soorten zakelijke digitale uitdagingen, van groot tot klein. Deze oplossingen worden snel en op schaal geïmplementeerd, dankzij de slimme samenwerking tussen InSpark en KPN. InSpark is een snelgroeiende Microsoft Cloud-partner met het beste Microsoft-talent van Nederland. Ze richten zich op innovatieve en zeer efficiënte implementaties en run van het volledige Microsoft Cloud-portfolio door middel van maximale automatisering.  

Chantal Vergouw, Chief Business Market en lid van de Raad van Bestuur KPN:
“Deze onderscheidingen van InSpark passen perfect bij onze strategie Connect, Activate & Grow, waarbij we ons nog meer op onze klanten richten met een top-notchklantbeleving. Door sterkere verbindingen te maken, innovatieve oplossingen te activeren en duurzame groei te stimuleren, ondersteunen we zakelijk Nederland nog beter in hun digitale transformatie. InSpark speelt hierin een cruciale rol door als innovatiehuis en volwaardig managed services partner voor KPN geavanceerde technologieën en vernieuwende ideeën te ontwikkelen, waarmee we onze missie om van Nederland het meest vooraanstaande digitale land van de wereld te maken, verder realiseren.”

Microsoft Partner of the Year: wat houdt dit in?
De Microsoft Partner of the Year Awards benadrukken de toewijding en het succes van de winnaars binnen het Microsoft-ecosysteem. Voor InSpark is deze erkenning een bevestiging van hun expertise, innovatievermogen en de impact van hun oplossingen op klanten.

“InSpark heeft zich de afgelopen jaren als Microsoft-partner voor Nederlandse klanten ontwikkeld van een consultancyorganisatie naar een volwaardige consultancypartner, managed services provider en independent software vendor (ISV) op alle Microsoft-domeinen”, aldus Robbert Kelder, Chief Technology Officer bij InSpark. “Wij werken intensief samen met Microsoft om klanten te helpen versnellen in hun digitale transformatie. Het winnen van deze twee awards is een unieke erkenning.”

Meer weten over de IT-oplossingen van InSpark? Ga naar www.InSpark.nl.

Meer over
Lees ook
Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet Cloud Security Report: beveiligingsbudgetten voor cloud nemen met 37% toe

Fortinet maakt de bevindingen uit het 2024 Cloud Security Report bekend. In het rapport wordt beschreven wat de problemen zijn die organisaties hebben met de beveiliging van hun cloudomgevingen.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De evolutie van cybersecurity van de afgelopen 20 jaar

De cloud zoals wij die nu kennen, bestond twintig jaar geleden nog niet. Ook waren er geen Internet of Things (IoT)-sensoren en zelfs niemand wist wat Gmail was. De cyberdreigingen en tactieken van cybercriminelen ontwikkelden zich de afgelopen twee decennia sterk. Maar dat geldt ook voor de oplossingen.