Minder taps bij XS4ALL

spionage

XS4ALL maakt bekend dat opsporingsdiensten in 2014 in totaal 42 taps hebben geplaatst bij de provider. Dit is minder dan in 2013.

Uit het transparantierapport van XS4ALL blijkt dat internettelefonie in totaal 25 keer werd afgetapt, terwijl internetverkeer 17 keer werd afgetapt. Het aantal taps is gelijk aan 2012, toen eveneens 42 taps werden geplaatst. In 2013 werden in totaal 61 taps geplaatst. Ten opzichte van dit jaar is het aantal taps dus afgenomen.

Opsporingsdiensten vroegen bij XS4ALL daarnaast 72 keer gegevens op over klanten, waaronder IP-adressen, NAW-gegevens, bankgegevens en e-mailadressen. Ook werd 22 keer informatie opgevraagd over internettelefonie en e-mail. Het gaat hierbij onder andere om deelnemers aan gesprekken via internettelefonie of gesprekspartners e-mailverkeer. Ook het tijdstip waarop deze communicatie plaatsvond valt hieronder.

Meer over
Lees ook
Gratis handleiding helpt gebruikers anoniem te surfen via het Tor-netwerk

Gratis handleiding helpt gebruikers anoniem te surfen via het Tor-netwerk

Het Tor-netwerk is een anonimiseringsnetwerk waarmee gebruikers anoniem op internet kunnen surfen. Het gebruik van het Tor-netwerk is echter geen garantie dat de identiteit van de gebruikers daadwerkelijk geheim blijft. De gebruiker moet zijn manier van surfen ook aanpassen en goed opletten waar gegevens worden achtergelaten of wordt ingelogd. An1

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

'NSA kan offline systemen op kilometers afstand afluisteren'

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA gebruikt radiogolven om systemen die niet met internet zijn verbonden te kunnen hacken. De onthulling bewijst opnieuw dat het offline houden van systemen geen garantie is voor een veilig systeem. The New York Times meldt op basis van NSA-documenten dat het programma voor het afluisteren van offline systemen d1