Mozilla wil open source projecten onderwerpen aan beveiligingsaudits

Mozilla richt het Secure Open Source (SOS) Fund op, een fonds om beveiligingsaudits te financieren voor belangrijke open source projecten. Dit moet herhaling van geruchtmakende beveiligingsincidenten zoals Heartbleed en Shellshock voorkomen.

Het SOS Fonds krijgt in eerste instantie een half miljoen dollar tot zijn beschikking om beveiligingsaudits te financieren. Mozilla hoopt dat op termijn meer organisaties en ook overheden zich bij het initiatief aansluiten. Via deze partijen moet meer geld beschikbaar worden gesteld.

Professionele beveiligingsbedrijven inschakelen

Mozilla wil met behulp van het fonds broncode van populaire open source projecten onder de loep laten nemen door beveiligingsbedrijven. Op basis van de resultaten van dit onderzoek wil Mozilla samen met de beheerders van open source projecten de code verbeteren en beveiligingsproblemen aanpakken. Na deze verbeteringen moet de software opnieuw onder de loep worden genomen, om zeker te stellen dat de problemen zijn verholpen.

Als test heeft Mozilla al een aantal projecten onderworpen aan een audit. Het gaat hierbij om Perl-Compatible Regular Expressions, libjpeg-turbo en phpMyAdmin. In totaal werden hierbij 43 problemen gevonden, waarvan één kritieke kwetsbaarheid.

Meer over
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1