Nieuwe smartphone vernietigt alle data indien de behuizing wordt geopend

boeingblack

Vliegtuigfabrikant en defensiebedrijf Boeing werkt aan een smartphone die zichzelf uit bescherming kan wissen. Zodra een aanvaller probeert de Boeing Black open te maken wordt alle data direct gewist. Ook versleutelt de veilige smartphone alle vormen van communicatie.

Dit meldt persbureau Reuters. De Boeing Black is gericht op de defensiesector en overheden. Al het communicatieverkeer van en naar de smartphone wordt versleuteld, wat afluisteren onmogelijk moet maken. Gebruikers weten hierdoor zeker dat zij in alle veiligheid kunnen communiceren.

Vastgelijmd en afgekit

Krijgt een aanvaller de Boeing Black in handen? Dan is het een hele klus het apparaat open te maken. De behuizing van het apparaat is namelijk met epoxhars vastgelijmd, wat het zeer moeilijk maakt deze open te maken. De schroeven die de onderdelen bij elkaar houden zijn afgekit en dus niet zo maar toegankelijk.

Lukt het een aanvaller toch de beveiligde smartphone open te maken? Dan detecteert de smartphone deze aanval en wist direct alle aanwezige informatie. Informatie zou hierdoor nooit in handen kunnen vallen van aanvallers.

Lees ook
Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet lanceert nieuwe OT-beveiligingstoepassingen

Fortinet introduceert nieuwe geïntegreerde oplossingen en diensten voor de beveiliging van operationele technologie (OT). De nieuwe FortiSwitch 424F, FortiExtender Vehicle 211F en verbeterde FortiGuard OT Security Service zijn speciaal ontwikkeld voor het verbinden en beschermen van OT-omgevingen. Met deze nieuwe mogelijkheden onderscheidt Fortine1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.