Nieuwe stichting moet cybercrime gaan bestrijden

hacker

De Secure Domain Foundation (SDF) is een nieuwe non-profit organisaties die cybercrime gaat identificeren en voorkomen. Het initiatief wordt gesteund door meerdere beveiligingsbedrijven, Facebook en het Amerikaanse telecombedrijf Verizon.

De stichting is opgericht op beveiligingsonderzoeker Chris Davis, verantwoordelijk voor het uit de lucht halen van het Mariposa-botnet, en Norm Ritchie, één van de zeven ICANN-leden die de sleutel heeft om het internet letterlijk opnieuw op te starten. Dit kan noodzakelijk zijn om de beschikbaarheid van internet na een grootschalige cyberaanval te herstellen.

Cybercrime bestrijden

SDF is opgericht om een halt toe te roepen aan cybercrime. De stichting gaat actief helpen bij de bestrijding en preventie van cybercriminaliteit. De stichting stelt tools, onderzoek en informatie die dit mogelijk moet maken gratis beschikbaar.

De tools zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor registrars en Top Level Domain-operators, maar worden de komende maanden ook beschikbaar gesteld aan partijen die de internetinfrastructuurbeheren. Denk hierbij aan hostingproviders, opsporingsinstanties en Computer Emergency Response Teams (CERT's) van bedrijven.

Lees ook
G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda's nieuwe Cybernomics 101-rapport onthult de financiële aspecten achter cyberaanvallen

Barracuda heeft zijn Cybernomics 101-rapport gepubliceerd, waarin de financiële aspecten en winstmotieven achter cyberaanvallen worden onderzocht. Uit het nieuwe rapport blijkt dat de gemiddelde jaarlijkse kosten om te reageren op securityinbreuken en -lekken meer dan 5 miljoen dollar bedragen.