Nokia zet aparte beveiligingsafdeling op

Nokia richt een aparte security-afdeling op. De afdeling wordt verantwoordelijk voor de beveiliging van alle nieuwe producten en diensten van Nokia. Ook moet de afdeling het huidige security-portfolio van Nokia gaan verbeteren.

Het Finse telecombedrijf stelt dat het noodzakelijk is alle kennis en activiteiten binnen Nokia op het gebied van security te verenigen in één afdeling. Hiermee wilt Nokia inspelen op de groeiende behoefte van bedrijven en consumenten aan mobiele security. De beveiligingsafdeling van Nokia wordt onderdeel van de mobiele breedband-activiteiten van Nokia.

'Beveiliging is verantwoordelijkheid van telecomproviders'

Nokia gaat zich met zijn beveiligingsactiviteiten onder andere meer richten op telecomproviders. Nokia’s 2014 Customer Acquisition and Retention Study Report toonde onlangs aan dat maar liefst 75% van de klanten beveiliging de verantwoordelijkheid van telecomproviders vindt. Klanten hechten hier veel waarde aan. Zo geven klanten aan bereid te zijn extra te betalen voor een goede beveiliging van telecomverkeer. Indien klanten worden geconfronteerd met security-incidenten zijn zij daarnaast geneigd over te stappen naar een concurrerende telecomprovider.

De nieuwe security-afdeling van Nokia wordt officieel op 1 juni 2014 opgezet.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.