NSA-klokkenluider Snowden prijst beveiliging van Apple

encryptie

NSA-klokkenluider Edward Snowden prijst Apple voor de maatregelen die het bedrijf heeft genomen rond security. Denk hierbij aan de mogelijkheid de volledige opslagschijf op iOS 8 te laten versleutelen, zonder dat Apple toegang krijgt tot de encryptiesleutels.

Snowden stelt in een redactioneel stuk in The New York Times dat flinke stappen zijn gemaakt om massasurveillance terug te draaien. Het gaat hierbij niet alleen om politieke maatregelen, maar juist ook om technologische maatregelen door veranderingen aan apparaten en internetprotocollen.

Onder vuur

Apple ligt de laatste tijd flink onder vuur van autoriteiten. Het Amerikaanse IT-bedrijf zou met zijn beveiligingsbedrijven criminelen en terroristen in de kaart spelen. Door de zware beveiliging zouden opsporingsinstanties niet in staat zijn versleutelde communicatie af te luisteren en plannen van bijvoorbeeld terroristen in kaart te brengen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie probeerde Apple eerder al te dwingen de beveiliging van iOS 8 te kraken. The Intercept melden onlangs op basis van documenten van Snowden dat de Amerikaanse CIA al jaren probeert de beveiliging van iOS en OS X te breken.

Ook Snowden was lange tijd niet te spreken over de beveiliging van Apple. Zo liet de advocaat van Snowden begin 2015 nog weten dat Snowden geen iPhone gebruikt aangezien hierop spionagesoftware aanwezig zou zijn. Snowden lijkt zijn mening over Apple nu dus te hebben bijgesteld.

Meer over
Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1