Orange Business Services neemt Atheos over

Orange Business Services neemt Atheos over, een Europese speler op het gebied van cyberdefensie. Atheos werd in 2002 opgericht en is pionier op het gebied van IT-identificatie en beveiligingsmanagement. Met zo’n 130 experts op het gebied van cyberveiligheid ondersteunt Atheos grote bedrijven in het definiëren, implementeren en handhaven van hun beveiligingsstrategieën.

Orange Business Services heeft de afgelopen jaren een brede beveiligingsstrategie ontwikkeld. Met beheerde en geïntegreerde beveiligingsoplossingen in 220 landen en gebieden worden zowel de infrastructuur als de gebruikers beschermd. Orange kent wereldwijd acht Security Operations Centers (SOC). Deze zorgen ervoor dat de beveiligingsoplossingen 24/7 gemonitord kunnen worden.

Door de acquisitie van Atheos is Orange Business Services in staat om het bestaande aanbod verder te versterken. Gezamenlijk pakken de bedrijven twee essentiële eisen in de hedendaagse zakelijke omgeving op:

  • het verstrekken van behendige toegangscontrole en preventiebeleid tegen dataverlies; en
  • proactieve cyberdefensie door de  identificatie van beveiligingsbreuken en –problemen, detectie en analyse van stille aanvallen en plaatselijke en directe crisismanagement.

De expertise van Atheos wordt gecombineerd met de bestaande competenties van Orange Business Services op het gebied van beveiliging en onder een nieuwe gemeenschappelijke vlag ondergebracht, namelijk Orange Cyberdefense.

"Sinds onze oprichting in 2002 hebben wij doorlopend een sterke groei kunnen realiseren. Door aan te sluiten bij Orange Business Services kunnen we profiteren van diens exceptionele expertise op het gebied van kritische infrastructuur, om ons naar het volgende niveau te tillen. Orange Cyberdefense biedt een geloofwaardig antwoord op de veiligheidseisen van grote bedrijven en overheidsinstellingen," zegt Michel Van Den Berghe, General Manager en oprichter van Atheos.

"Beveiliging blijft een grote zorg voor onze klanten" zegt Thierry Bonhomme, Senior Executive Vice President Orange Business Services. "Dit betekent dat het leveren van robuuste beveiligingsdiensten een strategische prioriteit voor Orange Business Services is geworden. Door deze acquisitie zijn we nu een Europese leverancier geworden die in staat is om bedrijven te ondersteunen in het implementeren van multidimensionale beveligingsstrategieën."

Meer over
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.